Kada i zašto je potrebno uraditi mali servis?

Kao što je potrebno očistiti vaš računar od virusa koji ugrožavaju njegovo funkcionisanje, isto tako je i potrebno uraditi mali servis na vašem automobilu koji zahteva čitav niz provera. Naime, mali servis podrazumeva redovno testiranje i proveravanje svakog dela automobila, počev od zamene motornog ulja, pa sve do zamene filtera goriva.

Mali servis se po pravilu radi kada istekne servisni interval koji je proizvodjač automobila ostavio u rasporedu servisa. Svakako je bolje preventivno uraditi mali servis i sprečiti sve veće kvarove na vozilu, a isto tako ogromno bacanje novca na bespotrebne popravke. Sigurnije je preventivno zameniti sve dotrajale delove koji su pred istekom roka, nego čekati da se jedan od delova pokvari i time izazove kvar preostalih delova na automobilu. Tri osnovne prednosti malog servisa su pre svega bezbednost pri vožnji, zatim izbegavanje odlaska kod automehaničara jer mali servis možete i sami odraditi uz par dobrih saveta, i na kraju ogromna ušteda novca koju će vam redovno održavanje auta doneti.

 

Na koliko kilometara se radi mali servis?

Uvek morate poštovati istaknuti servisni interval. Svi proizvođači automobila ističu svoje servisne intervale, morate ih pratiti. Dakle, najčešće se propisuje da se mali servis radi na pređenih 10000km – 15000km. Međutim isto tako je bitno promeniti ulje jednom godišnje bez obzira na pređenu kilometražu, a ukoliko vaša godišnja kilometraža dostigne nekih 30000km, onda je potrebno mali servis uraditi dva do tri puta godišnje, podrazumeva se, i promenu ulja. Moderni i luksuzni automobili imaju istaknuti servisni interval na instrument tabli. Kod nekih automobila, taj servisni interval je mnogo veći, ide čak i do 30000km, ali ako se automobil vozio pod otežanim uslovima, potrebno je skratiti ovaj interval i uraditi mali servis pre zadatog vremena. U otežane uslove se ubraja i konstantna kratka, kao i konstantna duga vožnja, često paljenje motora naročito zimi kada motor ne može da postigne radnu temperaturu, vožnja u planinskim predelima, vožnja na lošim putevima, dostizanje velike kilometraže u kratkom vremenskom periodu itd.

 

Šta podrazumeva mali servis ?

  • Zamena motornog ulja – Obavezna je zamena novog filtera uz zamenu motornog ulja. Da biste zamenili ulje, potrebno je da pratite sledeće upustvo. Auto treba biti parkiran na ravnoj površini, motor mora biti zagrejan, ali ne previše. Prvo što treba da uradite jeste da skinete čep koji služi za dolivanje ulja. Pripremite neku posudu i stavite je ispod čepa kako biste prikupili ulje. Pripremite rukavice ukoliko je ulje previše vrelo i pazite da vam čep prilikom odvrtanja ne upadne u posudu sa uljem. Sačekajte da staro ulje iscuri. Skinite filter ulja. Uz pomoć krpe očisite navoj u koji se zavrće filter. Sledeći korak je uslovljen filterima koje poseduje vaš automobil. Postoje dve vrste filtera i od toga zavisi i sama zamena.
  1. Ako je uložak filtera odvojen od kućišta, potrebno je samo promeniti uložak.
  2. Ako i kućište i uložak čine nedeljivu celinu, onda je potrebno zameniti uložak zajedno sa kućištem.

Uz filter morate dobiti novu zaptivnu gumicu, namažite je novim uljem, stavite novi filter, ručno, bez upotrebe alata. Ušrafite čep za ispuštanje ulja, ali povedite računa da ga ne zatežete previše. Kako ste namestili filter i čep, vreme je da natočite novo ulje, pažljivo, obavezno pogledati u uputstvu koliko ulja staje u motor. Kako ste dolili ulje, vreme je da testirate rad motora. Pustite motor da radi par minuta i pogledajte da li ulje curi, ukoliko curi, obavezno malo jače zaviti čep, bez preterivanja. Obavezno proveravajte nivo ulja u narednim danima.

Pored svega ovoga, treba imati uvid u postojanje sintetičkog i polusintetičkog ulja. Preporučuju se naravno sintetička ulja jer je performans motora snažniji i jako se dobro reguliše protok ulja prilikom niskih temperatura, isto tako se dobro kontroliše stvaranje taloga prilikom visokih temperatura.

Zamena filtera vazduha

Ovaj filter je karakterističan jer se u njemu skupljaju sve nečistoće koje potom odlaze ka cilindrima motora. Preporučuje se da se ovaj filter menja na svakom drugom malom servisu, međutim prevencije radi, neki savetuju da se prilikom svakog malog servisa promeni i ovaj filter. Smatramo da je cena filtera vazduha prilično pristupačna i da bi ga trebalo menjati jednom godišnje. Nije dovoljno izvaditi stari, izduvati i usisavčem preći preko njega jer se zaboravlja na sve one najsitnije čestice koje ponekad umeju da izazovu veći problem na motoru nego one krupnije, koje se vide golim okom. Zamena ovog filtera je prilično jednostavna. Skinete poklopac sa kućišta, izvadite stari,  ubacite novi filter u poklopac, ali ipak treba da se obrati pažnja na to da se lepo zatvori kućište. Ukoliko niste sigurni u ovu zamenu, slobodno pretražite uputstva za vaš automobil.

Zamena filter kabine ili filter klime

Potrebno je da potražite u upustvu vašeg automobila gde se nalazi filter klime. Kako ste ga pronažli, izvadite ga, čistom krpom očistite kućište i ubacite novi filter. Interval zamene ovog filtera procenjuje se na dve godine, ali ako je sredina u kojoj živite previše zagađena ili je vaš automobil izložen konstantnoj prašini, onda je svakako dobro i preventivno ovaj filter zameniti pre preporučenog intervala.

Zamena filtera goriva

Moderni i luksuzni automobili imaju isuviše osetljive delove, a samim tim i skupe, stoga je preventivna zamena filtera goriva kod ovih automobila jako pametna i njom ćete izbeći sve skupe popravke. Kod benzinaca, potrebno je preći kilometražu od 100000km kako biste zamenili ovaj filter, dok se kod dizelaša preporučuje zamena filtera goriva na svakih predjenih 60000km u globalu. Ali uvek je dobro konsultovati uputstvo za korišćenje automobila. Automehaničari nikada ne preporučuju da radite ovu zamenu na svoju ruku, jer lošim nameštanjem ovog filtera, možete izazvati oštećenja na nekim drugim delovima automobila.

Pored svih ovih propisanih zamena malog servisa, potrebno je i redovno proveravati i sledeće stvari nezavisno od malog servisa : svećice motora, tečnosti za kočnice, rashladne tečnosti itd.

 

Mali servis – cena

Logično je da će cene malog servisa zavisiti od samog automobila. Neka prosečna cena ovog servisa bi bila od 60 do 200 evra u zavisnosti od samih popravki. Sama cena će zavisiti od toga šta će se sve menjati prilikom servisa, budući da se kod nekih automobila filter goriva ne menja. Individualno, na automehaničaru je da odredi cenu. U njegovom slučaju najviše će uticati složenost njegovog rada na motoru (kod nekih vozila je filter goriva ispod haube, dok je kod drugih ispod samog automobila što samim tim znači da će i cena biti veća). Cena će takođe zavisiti i od broja urađenih malih servisa i od toga koje je sve stvari potrebno promeniti u trenutku kada shvatite da je vreme za mali servis.